pvp serverler
  1. Pvp Serverler
  2. Blog
  3. Silkroad Online Genel
  4. Silkroad msvcr100.dll Hatası
Yayınlanma Tarihi:

Silkroad uzun zamandan beri sevdiğim ve oynadığım bir oyundur. Sağlıklı bir şekilde oynayabilmek için bilgisayarıma format attım ve oyunu indirdiğimde msvcr100.dll Hatası ile karşılaştım. Öncelikle bir programın ya da yazılımın eksik olduğu kanısına vardım.

Çözmek için denediğim yollar:

1. İnternet Üzerinden Msvcr100.dll İndirmek

İndirdiğiniz dosyayı silkroad online klasörünüze atınız ve oyunu açmayı deneyiniz. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalar ile bazı arkadaşların bu şekilde sorunu çözdüğünü gördüm ancak bazılarında ise Kitaplığa Yazılamadı hatası aldığını okudum. Bu zaman başlı başına bir çözüm olamazdı. Bu yüzden bir diğer çözüme bakalım.

2. Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable Package Kurmak

Bu dosyayı kurduğunuzda muhtemelen sorununuz çözülecektir. Bilgisayarınızı update ettiğinizde varolan programları son versiyonuna çıkarır. Ancak format attığınızda bu program doğrudan kurulu gelmez. Hatta bir takım oyunları güncellediğinizde öncelikle oyun için gerekli olan yazılımları kurar. Microsoft visual C++ da bu programlardan biridir.

Microsoft Visual C++ 2012 Redistributable Package İndirmek İçin Tıklayınız: İNDİR

Eğer 64bit sisteminiz var ise 64'ü, 32 bit var ise 82'yi indiriniz. Kurulumu yaptıktan sonra oyunu açmayı denediğinizde aynı hatayı alacaksınız. Bu yüzden kurulumun geçerli olabilmesi için bilgisayarınızı yeniden başlatmalısınız. Yaklaşık 10 dakika süre kadar bekleyip güncelleştirmeleri etkinleştirip oyunu açtığınızda sorunun ortadan kalktığını göreceksiniz.

Aynı hatanın mbot için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Programın kurulu olduğundan emin olduğunuzda ve silkroad'ın açılmasında bir problem olmadığını anladığınızda 1. maddede anlattığımı mbot için yapabilirsiniz. İndirmiş olduğunuz msvcr100.dll dosyasını mbot dizinine atıp sorunun çözüldüğünü göreceksiniz. Yine bu ve buna benzer sorunlar ile karşılaşabilirseniz konuya yorum atabilir ve yardım etmemi bekleyebilirsiniz.

İyi Oyunlar!


Bir önceki yazımız olan Silkroad Mbot 0 Sorunu Resimli Anlatım başlıklı makalemiz size bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.


Benzer Yazılar

» Silkroad Sos, Som ve Sun İtemleri
» Silkroad Pvp Serverlar Artıyor
» Silkroad Online Uniqueler ve Seviyeleri
» Silkroad Guild & Union Amblemleri
» Silkroad Online Oyun İncelemesi ve Karakter Gelişimi