pvp serverler
  1. Pvp Serverler
  2. Blog
  3. Metin2 Pvp Web ve Panel
  4. Metin2 Pvp Siteye Online Sayısı Ekleme
Yayınlanma Tarihi:

Merhabalar,

Sitenize oyunda bulunan online sayısını nasıl ekleyeceğimizi ve nasıl optimize edeceğimizi anlatacağım. Yalnız şunu belirtmeliyimki serverınızdan online sayısını anlık olarak gösteremezsiniz. Yani sitedeki online sayısı için bir dakika veriliyor ve o dakika içinde son giren kullanıcıların sayısını online ekranına yansıtıyor. Oyunda /w ile öğrendiğiniz online sayısı ile sitedeki online sayısı hiçbir zaman eşit olmayacaktır.

Metin2 pvp siteye online sayısı ekleme

Ancak belirleyeceğimiz dakikalarla bu biraz mümkün olabilir. Metin2 pvp serverlerin hepsinde online gösterimi bu şekilde sağlanıyor. Bu alanı eklediğinizde sürekli yenilemek veritabanınıza ve sitenize zarar verecektir. Bu sebeple ekleme işleminden sonra o alanı cachelemeli birkaç saniye ya da dakika aralıklarla güncellenmesini sağlamalı. Kodlarımızı yazalım:

include('config.php');

$hesapla = mysql_query("SELECT COUNT(*) as count FROM player WHERE name like '%' AND DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 60 MINUTE) < last_play;");
$online = mysql_fetch_object($hesapla)->count;
echo "$online";

Yukarıdaki php kodları ile son 60 dakikada giren kullanıcı sayısını listeledik. INTERVAL 60 MINUTE yazan kısımdaki 60 sayısını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bu kodları online.php sayfası oluşturarak göstermek istediğiniz alanda include('online.php'); olarak çekebilirsiniz. Siteye online sayısı ekleme işleminizde herhangi bir sıkıntı yaşamadıysanız alanımızı resimdeki gibi optimize edebiliriz. Html ve css kodları ile alanınızın güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.

Başarılı bir oyununuz varsa online sayısını ayrı bir sayfada tek alanda göstermeniz tavsiye olunur. Aksi halde online sayısını ne kadar göz önünde tutarsanız o kadar saldırı alabilmeniz mümkün olur.


Bir önceki yazımız olan Metin2 Pvp Biyolog Sıfırlama başlıklı makalemiz size bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.


Benzer Yazılar

» Metin2 Panelleriniz Hakkında
» Sitenizi Google a Ekleyin
» Eksiksiz Bir Metin2 Pvp Paneli
» Google Analytics İle Daha İyi Takip
» Siteye Oyun Bilgilerini Girme