pvp serverler
  1. Pvp Serverler
  2. Blog
  3. Metin2 Pvp Quest ve Files
  4. Metin2 Pvp Biyolog Sıfırlama
Yayınlanma Tarihi:

Son günlerde gerek oyuncuların gerekse oyun sahiplerinin başına dert olan biyolog sıfırlama işlemini biraz anlatmak mümkünse sizleri çözüme ulaştırmaya çalışacağız. Direkt olarak bir bağlantı verip biyolog sıfırlama questini verebilmek ne yazıkki mümkün değil çünkü questin yanında yapılacak bir takım işlemler de bulunuyor. Bu işlemler kiminin oyununa uyumlu olabiliyor kimininse oyununda sorun çıkarabiliyor.

biyolog sıfırlama

Biyolog görevleri nasıl tutulur ve nasıl kaydolur? Öncelikle sistemi birazcık anlatalım. Biyolog görevlerinin kaydolduğu iki tablo vardır. Bunlar player > quest ve player > affect tablolarıdır. Biyolog aşamaları quest tablosuna, alınan özellikler ise affect tablosuna kaydolur. Örneğin bir görev aldınız diyelim quest tablosunda karakter id'sinin bulunduğu satırın karşısına görevi aldığınız sayısal değerlerle işlenir. Her görevin kendine ait sayısal değerler vardır ve bu değerlerin karşılığı usr/game/share/locale/turkey/quest/object/state klasöründe bulunan biyolog ya da buna benzer dosyada bulunur. Görevi aldığınızda set _state(gorev_adi) çalışır ve biyolog dosyası içinde görev_adi'na karşılık gelen numara quest tablosuna yerleşir.

Görev yapıldığında ise yine set_state () kodu ile size yeni bir görev başlangıcı verir ama öncesinde size vereceği özellikleri alırsınız. Aldığınızda ek değerler affect tablosunuza yansır. Birçok metin2 pvp serverler'de biyolog özellik kaybolma sebebi ise veritabanına tam kaydolmadan oyuncunun ışınlanması, ölmesi vs. gibi durumlarda değerlerin tam işlenemesinden kaynaklanıyor.

Görevleri affect ve quest tablosunda oyuncu oyunda değilken dwPID sütununda sıfırlamak istediğiniz karakter idsini bularak tüm değerleri silerek sıfırlayabilirsiniz. Sıfırlanan biyolog görevleri tekrar alınmak üzere oyuna girdiğinde oyuncunun karşısına çıkar. Ancak karakter oyundayken bu işlemi yaparsanız biyolog görevleri üst üste alınabilir. Peki bu nasıl olur? Quest tablosu işlem görür affect tablosu işlem görmezse ek özellikler kalır, görevler tekrardan alınır ve görevleri bitirdiğinizde bulunan ek özelliklerin üzerine aynılar eklenir ve karakter 2 kat daha güçlü olur.

En sağlıklısı oyun içerisinden bir questle sıfırlamanız olacaktır. Bunun için ek özelliklerin nasıl verildiğini öğrenmek yeterlidir. Biyolog görevi sıfırlama questi yapmak için örnek bir koda bakalım.



affect . add_collect ( apply . ATT_GRADE_BONUS , 50 , 60 * 60 * 24 * 365 * 60 )

Yukarıdaki kod +50 saldırı değeri veriyor. Bu kodun hemen aldında ise set_state ( "yeni_görev" ) kodunu görüyoruz. Biz kendimize bir menü yaparsak ve affect . add yerine affect. remove kullanırsak özelliği kaldırmış oluruz. Hemen altına da set_state ( "talk30lv" ) görevine dönmesini yazdırırsak bonuslar sıfırlanmış olacak 30 level görevi yeniden alabilecek hale gelecektir.

Örnek

affect . remove_collect ( apply . ATT_GRADE_BONUS , 50 , 60 * 60 * 24 * 365 * 60 )

set_state ( "talk_to_disciple_lv30" )


Bir önceki yazımız olan Metin2 Oyun İncelemesi ve Karakter Gelişimi başlıklı makalemiz size bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.


Benzer Yazılar

» Şebnem Yüzüğü Questi
» Tek Tıkla Dropları Açma Questi
» Boss Kesince Duyuru Geçsin Anlatım ve Quest