pvp serverler
  1. Pvp Serverler
  2. Blog
  3. Metin2 Genel
  4. Metin2 - İlk Bakış, İlk İzlenim
Yayınlanma Tarihi:

Türkiye'de oldukça popüler bir oyun haline gelmiş olan Metin2, MMORPG türünde bir oyundur. Oyun ücretsiz olarak sunulmaktadır. Sitesine girip üye olduktan sonra oyunu indirebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz. Oyunu oynamaya başladıktan sonra karşınıza gelecek ilk şey sunucu seçimi olacaktır. Önünüze gelen listeden bir sunucu seçer ve bu dünyaya giriş yaparsınız. Eğer sunucunuzu da seçtiyseniz artık karakter oluşturabilirsiniz. Karakterinizi oluştururken önce krallığınızı seçmelisiniz. Krallığınızı seçtikten sonra karakterinizin sınıfını seçmeniz gerekmekte. Savaşçıdan, şifacıya kadar birçok sınıf arasından birini seçebilir ve karakterinizin cinsiyet, görünüş, boy gibi özelliklerini ayarladıktan sonra, artık oyuna başlayabilirsiniz.

Metin2'ye girdiğinizde ilk olarak görev almanız gerekmektedir. Yakınlarda bulabileceğiniz oyuncu dışı karakterlerden bir görev alabilir ve maceranıza başlayabilirsiniz. Bu görevler genellikle kurt, fare, kaplan gibi zararlı hayvanları öldürme ya da postlarını toplama gibi görevlerdir. Oyun içerisinde görev yaptıkça, yeni görevler açılacaktır. Her yaptığınız görev, size tecrübe puanı ve çeşitli ödüller sunmaktadır. Tecrübe puanları ile seviye atlayabileceğiniz gibi, sunulan hediyeler sayesinde de savaşta daha üzün süre dayanabilirsiniz. Örneğin bir görevden ödül olarak alabileceğiniz hayat iksiri, bir dahaki görevinizde size yardımcı olacak ve sizi daha güçlü yapacaktır. Bu görevler sayesinde alacağınız deneyim puanları, seviyenizi geliştire geliştire sizi son seviyeye ulaştıracaklardır. Son seviyeye gelen bir oyuncu Metin2'de oyuna yeni başlamış sayılır. Bu noktadan sonra kendinize bir yol çizmeniz gerekmektedir. İsterseniz PvE adı verilen sistem sayesinde, oyunun en güçlü yaratıklarını(bosslarını) kesmeye çalışabilir, isterseniz ise PvP yapabilirsiniz. PvP sistemi, oyuncuların birbirleri ile karşılaşmasına verilen isimdir. Belirli arenalarda ya da haritalarda diğer oyuncular ile karşılaşır, kimin daha güçlü olduğunu ispatlamaya çalışırsınız.

metin2 ilk bakış ve ilk izlenim

Yine Metin2'de yapabileceğiniz şeylerden başka biri ise ekipmanlarınızı geliştirmektir.Oyunda çeşitli yollar ile kazandığınız altınlarınız ile yeni ekipmanlar alabileceğiniz gibi, önceden almış olduğunuz ekipmanları taşlar ve parşömenler yardımı ile de geliştirebilirsiniz.

Metin2 dikkatinizi çektiyse ve bu oyun hakkında daha ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız, oyunun sitesini ziyaret etmenizi öneririz.


Bir önceki yazımız olan Metin2 Oyununu Diğer Oyunlardan Ayıran Özellikler başlıklı makalemiz size bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.


Benzer Yazılar

» Oyun Zorluğu
» Pvp Server Tipleri ve Dereceleri
» Editsiz Oyunda Ne Satılır?
» Metin2 Oyun İncelemesi ve Karakter Gelişimi
» Metin2 ve Uzun Bir Hikaye