pvp serverler
  1. Pvp Serverler
  2. Blog
  3. Mbot
  4. Mbot Çalışmama Sorunları
Yayınlanma Tarihi:

Mbot bildiğin gibi silkroad için en kullanışlı programdır. Ancak zaman zaman çalıştırmakta güçlük çektiğimiz sorunlarımız bulunmaktadır. Pvp serverler ailesi olarak sizlere bu sorunlara değinmeye çalışacağız. Aslında bakarsanız bu durumda lafı uzatmak pek doğru değil. Bu sebeple doğrudan konunun sorun ve çözümlerine geçelim.

1. Unknown error occured while checking for a mbot update hatası

Bu hata için yazılmış onlarca çözüm bulunmakta. Ancak sorunu bu metin ile tam saptayamadığımız için her birini denemeye mahkum oluyorsunuz. 2008 yılından bu yana silkroad pvp oyuncusu olarak bu hatanın tek bir sorundan kaynaklı olduğunu söyleyebilirim: "Mbot'u doğru crackleyip, doğru çalıştırmak."

Öncelikle sahibi olduğunu mbot'u full olarak indirmeli ya da mevcut mbot a doğru cracki atmalısınız. Buradan link vermeyeceğim ancak bunları yapılmış varsayarak sizlere olması gerekeni anlatacağım.

  • mBotLoader.exe mbot klasöründe bulunan bir araçtır. Mbot'a daima buradan erişim yapmalısınız. Çoğunuz bunun bilincindedir ancak ihmal edilen şey bu uygulamanın yönetici olarak çalıştırılmasıdır.

2. Mbot "not logined" yani giriş yapılamadı

Günümüzde mbotlar kırılmış programlar olduğu için çoğu uygulamada şifre ve parola kısmını boş bırakmanız ve login tuşuna basmanız botun bağlantısını sağlamanız için yeterlidir. Ancak çoğu zaman login olmaz ve bot başlamaz. Buradaki anladığım çalışma sistemi mbot'un bağlanmak istediğiniz silkroad sunucusu ile bir bağlantı bulma çalışmasıdır ya da doğrudan mbot merkezli bir bağlantı çalışmasıdır. Mbot'un sorunsuz ve temiz olduğunu varsayarak çözümü belirtelim.

  • Anladığımız gibi ufak bir bağlantı pingleşme sorunu yüzünden giriş yapılamıyor. Bu durumda şu dnsleri deneyebiliriz ve çalışmasına olanak sağlayabiliriz: "4 2 2 1, 4 2 2 5" Düzenleme yapmanıza rağmen çalışmıyorsa ikincil çözüm olarak modeminize res atınız ki çoğu kez bu şekilde sonuç almıştım.

3. Clienti başlat dediğinizde oyunun açılmaması ya da açılıp kapanması

  • Buradaki problem genelde oyuna gelen güncellemenin yapılmamasından kaynaklıdır. Güncellemeyi doğru bir şekilde gerçekleştirmek için mbot'u kapatıp silkroad klasörünüzden doğru launcherı çalıştırmalısınız ve var olan güncellemeyi yapmalısınız. Ardından oyun giriş penceresini kapatıp oyuna tekrar mbot ile bağlanabilirsiniz.
  • Bir diğer sorunsa oyunun kapalı olmasından kaynaklıdır ki zaten bunu kolaylıkla farkedebilmeniz mümkündür.

4. Silkroad mbot 0 problemi

  • Bu problem tam olarak erişiminizi kısıtlamaz ancak kullanılmaz hale getirir. Bununla ilgili daha önce oluşturduğumuz bir anlatıma şu linkten ulaşabilirsiniz: SİLKROAD MBOT 0 SORUNU RESİMLİ ANLATIM

Bu makalemize eklenmesi istediğiniz sorun ve problemleri yorum olarak yazabilirsiniz. Yardımcı olabildiysek pvpserverler.org ailesi olarak ne mutlu bize. Sitemizi daha sık takip etmeniz bizi çok mutlu edecektir. Oyun camiasındaki tüm arkadaşlara iyi oyunlar!


Bir önceki yazımız olan Mbot Toplanacak İtemleri Ayarlama (Pet Ayarlama) başlıklı makalemiz size bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.


Benzer Yazılar

» Silkroad Mbot 0 Sorunu Resimli Anlatım
» Mbot Lure Ayarları Resimli
» Mbot Script Çizmek
» Mbot Str İnt Basma
» Mbot Toplanacak İtemleri Ayarlama (Pet Ayarlama)