pvp serverler
  1. Pvp Serverler
  2. Blog
  3. Metin2 Pvp Kurulum
  4. Metin2 Pvp Server Adı Değiştirme
Yayınlanma Tarihi:

Özellikle metin2 pvp serverler'de yeniyseniz, hatta bu alanda bir geçmişiniz olsa bile bilemeyeceğiniz, bilseniz bile hatırlayamayacağınız bir konuya değineceğiz. Metin2 pvp server adı değiştirme işlemini anlatmaya başlayalım.

Oyun dosyalarında server adı root.epk / .eix uzantılı packler içinde yer alıyor. Yalnızca server adı değil, sunucu ipleri vs gibi bilgiler de bu pack dosyalarında bulunuyor. Bu pack dosyalarını açıp güncellemek doğrudan mümkün değil, bu yüzden bu packleri açabilecek programa ihtiyacımız var. Sitemizin önerdiği program unEPK programıdır. Googleda gereken aramayı yaptığınızda bulup indirebilirsiniz. Programı indirdiğinizde her hangi bir kuruluma gerek yoktur. Doğrudan programı açabilirsiniz.

Aşağıdaki resimde programın bir görüntüsü var.

metin2 pvp server adı değiştirme

Packi açtığımız dizinde source klasörü belirecek. Yani masaüstünde açtıysanız masaüstüne o isimde bir klasör oluşacak. O klasörü açıyoruz, ve dizinde locale.py adlı dosyayı bulup notepad ++ ile açıyoruz. Notepad++ ile açmanızı öneririm. En sağlıklı ve en kullanışlı editör bana göre bu program arkadaşlar. Zaten genelde metin2 pvp serverler alanında çalışanlar bu editörü kullanır.

Açtıktan sonra

APP_TITLE

kodunu buluyoruz ve orayı şu şekilde düzenliyoruz

APP_TITLE = "Server adımız"

işlemimiz tamam. Resimli olarak gösterelim:

metin2 pvp server adı değiştirme

Peki her isim güncellediğimizde root mu değiştireceğiz?

Kulağa mantıksız geliyor. Bu yüzden anlatacağım işlemle ufacık bir not defteri ile server adımızı istediğimiz an değiştirebileceğiz. Peki bunu neden yapıyoruz? Diyelimki autopatch sisteminiz var. Server adınızın yanına ufak bir etkinlikle ilgili not geçeceksiniz. Server adını değiştirmek için root packlerini güncellemek mi mantıklı yoksa ufacık bir not defterini mi? Elbette not defterini. Bu yüzden bu işlemi yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Locale.py dosyamızda APP_TITLE kelimesini ctrl F ile aratıp o satırı komple siliyoruz ve yerine

serveradimiz = open("pack/serveradi.cfg", "r").readline()

APP_TITLE = serveradimiz

bunları ekliyoruz. Daha sonra pack klasörü içine serveradi.txt şeklinde not defteri oluşturup uzantısını cfg yapıyoruz. Notepad++ ile açıp server adımızı yazıyoruz.

İşlemimiz tamam. Bundan sonra server adımız o not defteri içinde yazan kelimeler olacak.


Bir önceki yazımız olan Metin2 Putty Anlatımı (Yeni Başlayanlar İçin) başlıklı makalemiz size bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.


Benzer Yazılar

» Metin2 Pvp Pong Bulma / Düzenleme / Gizleme
» Sh Make Yazmadan Quest Aktif Etmek
» Metin2 Serverinizde Küfür ve Reklam Engelleme
» Filezilla ile Sunucudaki Logları Silme
» İtem Dönüşümü Oluşturma