pvp serverler
  1. Pvp Serverler
  2. Blog
  3. Metin2 Genel
  4. Metin2 ve Uzun Bir Hikaye
Yayınlanma Tarihi:

Bundan yıllar önce internet ve bilgisayar hemen her evde bulunmuyordu. Dolayısı ile online yapımlar ülkemize geç gelmiş ve çoğu oyuncular ile oldukça geç tanışmıştır. Oyun dünyasında farklı bir konumda yer alan MMORPG oyunları ülkemizde tanınmaya başladıkça yüz binlerce oyuncuya ulaşmayı başarmıştır. Özellikle Metin 2 kolay bir oynanış ve uzun soluklu bir macera içerdiğinden çok sevilmiştir. Bundan 6 7 yıl önce internet kafeleri istila eden oyun, ülkemizde en çok oynanan MMORPG oyunları arasında bulunmayı da başarmıştır.

Koreli bir firma olan Ymir Entertaintmen firmasının en büyük projesi olan ve Metin 2 de oldukça uzun soluklu bir MMORPG deneyimi yaşamak söz konusu. 1. Seviyeden 80 90. Seviyeye gelmek oldukça uzun bir emek ve sabır gerektiriyor. Oyunda son seviye 99. Level. Oyun hem bireysel hem de ekip mücadelesine ağırlık veriyor. Söz gelimi seviye atlamak için anan görevler ve yan görevler bulunmaktadır. Bazı yapmamız gereken görevler, zorlayıcı düşmanların kapısını çalmamız gerektiğini söylüyor. Bunun içinde bir takıma oyun içi tabiri ile Clan’a girmek gerekiyor. Hatta Lonca adlı daha büyük gruplara girebilir ve diğer Loncalar ile amansız savaşlara dahil olmak söz konusu.

Ücretsiz bir oynanış sunan Metin 2 de oyun içi alış verişlerde Ejderha parası kullanılıyor. Daha önce MMORPG deneyimi yaşamamış ve metin 2 de yeni olanlar için ilk 10 seviye eğitim olarak geçiyor. Bu sayede oyunda hızlı bir alıştırma öğrenme turu attıktan sonra, bu neydi şu neydi derdi yaşamıyoruz. Oyun içi sıkıntı olduğunda bulunduğumuz serverin GM adlı görevlisi ile iletişime geçebiliyoruz.

Grafiksel olarak oyun fazla Pc sistemini zorlamayacak cinsten. Zaten genel olarak MMORPG oyunlarında görsellikten ziyade oynanış ve oyun döngüsü önem arz etmektedir. Çünkü amacımıza ulaşana kadar aylar su gibi geçebilmektedir. Oyunun kendini tekrar etmemesi ve sürükleyici olması grafiklerinden çok daha büyük bir öneme sahiptir. Ve Metin 2 bu anlamda oldukça sürükleyici bir yapım. Yoksa dünya genelinde 150.000.000 oyuncuya ulaşmak kolay iş değildir.


Bir önceki yazımız olan Metin2 - İlk Bakış, İlk İzlenim başlıklı makalemiz size bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.


Benzer Yazılar

» Metin2 ve Kıtaya Hükmetmek
» Metin2 Oyununu Diğer Oyunlardan Ayıran Özellikler
» Oyuncu ve Metin2 Server İçin Güvenlik
» Metin2 Pvp Server Seçmek
» Editsiz Oyunda Ne Satılır?