pvp serverler
  1. Pvp Serverler
  2. Blog
  3. Metin2 Genel
  4. Metin2 Oyun İncelemesi ve Karakter Gelişimi
Yayınlanma Tarihi:

Ülkemizde, herkes tarafından bilinen insanların mutlaka oynadığı, gördüğü ya da en azından duyduğu metin2 oyunu alışıla gelmiş oyun anlayışından kurtulmuş ve pvp serverler üzerine kurulmuştur. Pvp server demek oyunun kendi dosyalarının değiştirilip bunların dışında oyuncunun kendine ait özellikleri veya eşyaları bu yere koyabildiği oyun serverlarıdır. Bu serverlar sayesinde oyun, oyun severleri kendine bağlamış ve hatta bağımlı hale getirmeyi başarmıştır. Serverların kurulumu kolaydır. Bu severların yapılmasında ki ana sebeplerden biri ise insanların kolayca ve eğlenerek bu oyunu oynamasıdır.

Metin2 de ki temel amaç sadece karakter gelişimi değildir. Strateji ve ticaret yapmadır. Bunun sebebi ise karakter gelişiminin kolay ve kendine özgü olmasıdır. Yani burada oyuncunun düşünmesi gereken en önemli şeyler stratejik şeylerdir. Bu da oyuncuyu sıkmayan zorlamayan ve alışılmışın dışındadır. Yani metin2 alışılmış oyunlar gibi sizi yormaz. Hatta sadece sizi değil bilgisayarınızı da yormaz. Siz de, sizi ve bilgisayarınızı yoran oyunlardan sıkıldıysanız metin2 tam da size göre.

Karakter gelişimi, strateji, seviye atlamak dışında oyunun temel amaçlarından biri ise diğer oyuncularla savaşmak, güç gösterisi yapmak ve onların seviyelerinin üzerlerine çıkmak olarak da görülebilir. Yani bu oyunda asıl amaç liderliğe oynamaktır ve sürekli bunun için mücadele edersiniz.

Oyunda karakter gelişimi için oyuncuların karakterlerine özen göstermeleri gerekmektedir. Saygınlık konusunda bu onlara büyük faydalar sağlayacaktır. Ayrıca oyunda çeşitli efsunlar ve savunma şekilleri bulunmaktadır. Bu efsunları ve savunma şekillerini kullanırken doğru seçimler yapılmalıdır. Ancak bu doğru seçimler sonucunda saygınlığı artabilir. Oyunda ki neredeyse bütün amaç saygınlıktır. Çünkü metin2 de oyuncu sayısı çok fazladır ve insanlar sürekli seviye yükseltmektedirler. Metin2 oyun severler de saygınlıklarını koruyabilmek ve oyunda var olduklarını gösterebilmeleri için sürekli saygınlıklarını korumak durumundadırlar. Bu sayede oyundan sıkılmazlar. Çünkü ne kadar oynarlarsa o kadar saygın olacaklardır. Bu da oyunu bağımlı hale getiren sebeplerden biridir.


Bir önceki yazımız olan Metin2 Pvp Dice Açığı başlıklı makalemiz size bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.


Benzer Yazılar

» Pvp Server Tipleri ve Dereceleri
» Oyun Zorluğu
» Metin2 deki Son Yenilikler 01.10.2013
» Metin2 ve Kıtaya Hükmetmek
» Metin2 Oyununu Diğer Oyunlardan Ayıran Özellikler