pvp serverler
  1. Pvp Serverler
  2. Blog
  3. Putty Kullanımı
  4. Metin2 Putty Anlatımı (Yeni Başlayanlar İçin)
Yayınlanma Tarihi:

Yeni bir metin2 pvp server sahibiyseniz yönetim araçlarına alışma süreciniz epey zorlu geçecek demektir. Putty anlatımını da tam da bu sebepten yapmak istedik. Metin2 pvp serverler sektöründe bu tür anlatımlara rastlamanız pek kolay değildir. Bu sebeple anlatımımızı detaylı incelemenizi tavsiye ederiz. Putty kullanımı ilk etapta çok zor görülse de zamanla alışabileceğiniz bir yönetim aracıdır. Bağlanma aşamasını anlattıktan sonra çeşitli ssh kodlarını da yakında açıklayacağız. Öncelikle bir resim ile putty bölümlerimizi numaralandırarak gösterelim.

putty anlatımı

1). İp adresimizin yazıldığı bölgedir. Bu bölgeye oyunumuzun kurulu olduğu sunucu ipsini yazıyoruz. Yazarken dikkatli olmanıza gerek yok. Her hangi bir aksilik çıkmayacaktır. En kötü durum sunucuya bağlanamamanız olacaktır. O sorunu da putty programını tekrar başlatarak aşabilirsiniz.

2). Ssh port numarasının yazıldığı kısım. Genelde 22'dir yani varsayılan port numarası 22'dir ancak bazı bilişimler güvenlik nedeniyle bu numarayı değiştirmektedirler. Sunucu doğrudan size aitse yani bir firma ile ilişkiniz yoksa değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

3). Yine varsayılan olarak bu bölgede ssh kısmını seçecektir. Bağlantı türümüz ssh olduğu için ve başka bir bağlantıya ihtiyacımız olmadığı için daima ssh kısmını seçiniz.

4). Bu bölümde de daha önce kayıt etmiş olduğunuz bağlantılar bulunuyor. Ayrıca yine aynı bölgeden yeni bir bağlantı kaydı oluşturabilirsiniz. İp adresinizi ya da port numaranızı hatırlamakta güçlük çekiyorsanız kaydedebilirsiniz. Hatta elle girmektense tek tıkla bağlanmak daha güvenli olacaktır. Yani bu kaydedip o kısımdan bağlanmanız bir tür güvenlik önlemidir.


Bir önceki yazımız olan Metin2 Çalışmayı durdurdu Hatası ve Çözümü başlıklı makalemiz size bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.


Benzer Yazılar

» Kısa sürede klasör silme işlemi
» Sunucu Ram Sorgulama
» Putty Giriş Ekranını Değiştirme
» Putty Ssh Şifre Değiştirme
» Metin2 Putty Reboot Atma