pvp serverler
  1. Pvp Serverler
  2. Blog
  3. Silkroad Online Genel
  4. Silkroad Online Oyun İncelemesi ve Karakter Gelişimi
Yayınlanma Tarihi:

Silkroad Online oyununda yine metin 2 ve bu benzeri oyunlar gibi pvp serverlar kullanılmıştır. Pvp serverlar kendi kişisel zevklerinizi besleyen serverlardır. Yani kendi kişisel eşyalarınızı yaratabilirsiniz. Oyun içerisinden konuşacak olursak, Silkroad Online oyunun da peçeler vardır. Her oyuncunun bir peçe rengi vardır. Bu peçeleri takım gibi düşünebilirsiniz. Örneğin sarı peçeyi takarsanız, peçesi ne renk olursa olsun bütün oyuncularla savaşabilirsiniz. Yani takımsızlığı ve liderliği amaçlayan peçe olarak da görülebilir. Fakat sarı dışında herhangi bir renk peçe takarsanız bu takımlaşmanız anlamına gelecektir. Yani örneğin mavi renk peçe takarsanız bu, mavi renk peçeli olan bütün oyuncularla savaşamassınız anlamına gelir.

silkroad online oyun incelemesi ve karakter gelişimi

Pvp serverların sunduğu bir diğer özellik ise zerk doldurabilmenizdir. Zerk’ in anlamı karakterinize seçtiğiniz resmin yan tarafında ki kırmızı noktalardır. Burada ki amaç bu kırmızı noktaları doldurmaktır. Zerk ne işe yarar diye sorarsanız, zerk vurma gücünüzü arttıran bir özelliktir. Zerk’ i kullanabilmeniz için oyunun içerisinde iken tab tuşuna basmanız gerekir. Yine kullanmayacağınız durumlarda da tab tuşuna basarak kapatabilirsiniz.

Silkroad online oyunun da karakter gelişimini sağlayan en büyük etkenlerden biri seviye atlamadır. Oyuncular her seviye atladığı anda 5 gelişim puanı kazanırlar. Bu gelişim puanı 2 ye bölünür. Bu 5 gelişim puanından 2 puan güç puanınızı ve zeka puanınızı arttırırken, geriye kalan 3 puan ise, karakterinizin gelişim göstermeyi amaçlandığı alan puanını arttırır. Oyun, oyuncuya puanı verirken tek bir yerede verebilir iken bu şekilde bölüştüredebilir.

Karakter gelişimini sağlarken, seviye atlarken tecrübe puanları da ciddi bir önem arz etmektedir. Oyuncu canavarlarla her savaştığında puan almaya devam eder. Fakat bunlar dolaylı olarak gelişim puanlarıdır. Yani bu puanlar yeterince alındıkça bir üst seviyeye çıkılır. Dolayısıyla her canavar kestiğinde karakter gelişim puanı almaz ve oyuncu seviye atlamak için tecrübe puanına ihtiyaç duyar. Oyuncu yaratıkla savaştığında sadece tecrübe puanı almaz bunun yanı sıra beceri puanı da kazanır. Bu kazandığı beceri puanlarını belirlediği alanlar da uzmanlaşmak için kullanabilir. Oyuncu bir sonraki seviyeye geçtiği zaman uzmanlaşmak için belirlediği alanın seviyesini yükseltmesi gerekir.


Bir önceki yazımız olan Silkroad Sos, Som ve Sun İtemleri başlıklı makalemiz size bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.


Benzer Yazılar

» Silkroad Pvp Serverlar Artıyor
» Silkroad msvcr100.dll Hatası
» Silkroad Guild & Union Amblemleri
» Silkroad Sos, Som ve Sun İtemleri
» Silkroad Nedir, Nasıl Bir Oyundur