pvp serverler
  1. Pvp Serverler
  2. Blog
  3. Metin2 Pvp Kurulum
  4. Sh Make Yazmadan Quest Aktif Etmek
Yayınlanma Tarihi:

Türkiye'nin En İyi Server

Sh make çekmek questleri sıfırlar ve o anda usr/game/share/locale/turkey/quest klasörünüzde bulunan tüm quest ve lua uzantılarının açılması demektir. Birçok kişi bunu bilmez ve forum vs. gibi sitelerde her zaman bunu önerirler. Peki ya eksik quest varsa? Bu öneriyi yapmak ne kadar sağlıklı? Silinmiş bir quest var ise ya da hepsi silinmiş ise elinize bomboş questsiz bir oyun verecektir. Neden silinmiş olabileceğini düşünelim. Günümüzde birçok metin2 pvp server açıp teslim eden firma var ve hepsi rekabet halinde. Peki bu firmalar birbirleri üzerinde üstünlük sağlamak için questleri paylaşmak istemiyor ve dolayısıyla questleri aktif edip quest klasöründen dosyalarını kaldırıyor. Bunu bilmeyen kullanıcı ise forumda okuduğu sh make komutunu çalıştırı veriyor.

Sh Make Nasıl Çekilir

Quest dosyalarının tam olduğunu düşünenler aşağıdaki komut ile putty ssh bağlantısından sh make çekebilir.

cd /usr/game/share/locale/turkey/quest

sh make.sh

sh make çekmek

Sh Make Yazmadan Quest Aktif Etmek

Bir tane quest eklemek istediniz ve sh make çekerseniz oyun sıfırlanacak diyelim. O halde yapmanız gereken ./qc komutu ile yalnızca 1 tane questi açmak olacaktır. Sh make'ten hiçbir farkı yoktur. Biri bu işlemi toplu yapıyor, sakıncalı olabilir; diğeri ise tek tek uğraştırarak açtırıyor ki sağlıklısı da budur. Sh make çekmeden quest eklemek için aşağıdaki yönergeleri uygulayın.

Putty ssh bağlanın,

cd /usr/game/share/locale/turkey/quest enter

./qc questadi.quest ya da ./qc questadi.lua

Artık uzantısı her neyse.

./qc çekmek

Yazdıktan sonra işemimiz tamam. Denemek için sabırsızlanıyor olabilirsiniz. Questte bir hata yoksa oyun içinden gm hesabınız ile /reload q yazmanız değişikliği aktif edecektir. Yalnız her kanal için ayrı ayrı yazmanız gerekmektedir. Mesela ch1, ch2.. ve game99 için ayrı yazmalısınız.


Bir önceki yazımız olan Boss Kesince Duyuru Geçsin Anlatım ve Quest başlıklı makalemiz size bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.


Benzer Yazılar

» Metin2 Pvp Server Kurma
» Metin2 40 K Files Diff Kodları (r40250 diffleri)
» Metin2 Serverinizde Küfür ve Reklam Engelleme
» Metin2 Pvp Serverlerde Aranması Gereken Özellikler
» Metin2 Pvp Npc Sabitleme