pvp serverler
  1. Pvp Serverler
  2. Wiki
  3. Pvp Nedir?
Yayınlanma Tarihi:

Pvp Nedir?

Pvp, ingilizce olarak kullanılan private kelimesinin kısaltılmışıdır. "Pvp" ve "server" kelimeleri yanyana kullanıldığında "özel sunucu" kastedilmektedir. Bu pvp serverler genellikle kurumsal firma olmayan, gerçek kişiler tarafından açılmaktadır. Birçok online oyunun private yani pvp serverı bulunmaktadır. Metin2, Knight Online ve Silkroad Online bu oyunların en popüler olanıdır.

Pvp kelimesinin bir diğer kullanımı ise player versus player yani oyuncuların birbirleri ile savaşabildiğini, rekabet ortamında yer aldıklarını belirten anlamdır. Player versus player kelime grubunun baş harflerinin birleşiminden oluşmaktadır.

Ancak mecut olduğumuz sektörde yoğun olarak private anlamında kullanıldığı için bundan bahsetmekte fayda var.

Pvp Serverlerin Doğuşu Nasıl Olmuştur?

2008 yılında Metin2 ve Knight Online gibi popüler oyunların açık kaynak kodlu oyun dosyaları bazı forumlarda yayımlandı ve bunu fırsat bilen girişimciler gerek eğlence gerekse para kazanma amacıyla bu oyunları farklı isimlerde oluşturarak pvp serverler aracılığı ile binlerce oyuncuya ulaştılar. Normal oyunların zorluğundan sıkılan oyuncular ise oluşturulmuş kolay pvp serverlere akın ettiler. O yıllarda Google aranması aylık 5 milyonu bulan pvp server kelimesi günümüzde yalnızca 200 bin aranmaktadır. Bu sayı ortaya çıkan H1Z1, League of Legends gibi büyük oyunlar nedeniyle her geçen gün artmaktadır.

Pvp Server Nasıl Açılır?

Günümüzde birçok hosting firması dilediğiniz oyunun pvp serverını oluşturup siz değerli müşterilere teslim etmektedir. Ancak kaliteli bir oyun için her şeyi kendinizin oluşturmasında fayda var. Öncellikle uygun fiyatlı bir sunucu seçmeli ve özelliklerini hedefiniz doğrultusunda belirlemelisiniz. Reklam yapmak için iyi bir bütçeniz varsa mümkün olduğunca hard disk ve ram miktarınızı yüksek tutmalısınız.

Bu makalemizde pvp nedir sorusuna yanıt vermeye çalıştık.


Bir önceki yazımız olan Metin2 Yaratıklardan Düşecek İtemleri Ayarlama başlıklı makalemiz size bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.


Benzer Yazılar

» Metin2 Hwal Suyu Nasıl Yapılır?
» Metin2 Çan Çiçeği Nereden Düşer?
» Metin2 Alp Gülü Nereden Düşer?
» Metin2 Kolyeye Gelen Efsunlar Listesi
» Metin2 Beyaz Şebnem Nasıl Yapılır?
cron işi