pvp serverler
  1. Pvp Serverler
  2. Blog
  3. Metin2 Pvp Kurulum
  4. Metin2 Pvp Pack Gömme / Açma / Sıkıştırma
Yayınlanma Tarihi:

Metin2 Pack Gömme

Pack gömmek oldukça kolay. Aşağıda verdiğimiz dosyayı indirerek molebox.exe dosyasından açınız. Daha sonra exeyi seçiniz ve üzerine gömülmesi gereken pack dosyalarını seçiniz. Bu hem pack hem de giriş exesi açısından boyut azaltıcı bir işlem. Aşağıda dosya bilgisi yer alıyor. Pack gömmenin avantajlarından bahsedelim. Root dosyalarına pack gömme yaptığınızda root dosyanızı silebilirsiniz. Root dosyaları silinse bile yine pack içindeki Index dosyanız root dosyalarını görmeye devam edecek.

Pack gömdünüz diyelim, bu durumun şöyle avantajlar var:

  • Dilediğiniz packleri exeye gömerek o packlerin açılmasını önlediniz.
  • Hile açmak için pack değiştirenleri, bu işlemi bu yoldan yapmamalarını sağladınız.
  • Doğal olarak hileyi engellediyseniz eğer engelin aşılmamasını sağladınız.
  • Boyutu azalttınız ki bundan aşağıda bahsedeceğiz.
  • Programsız pack tarama yapmış gibi oldunuz. Şöyle düşünün zaten o exe olmadan giriş mümkün değil, o exeye de root ve locale gömerseniz bu dosyaların taranmasına gerek kalmaz.

Metin2 Gömülmüş Packi Açma

Pack açma işlemi pek mümkün görünmüyor. Zaten bu işlemi güvenli kılan da hiç açılmamasıdır. Siz değerli server sahiplerinin burada yapması gereken bir şey var. Molebox için bir klasör oluşturmalı ve o klasörü hep saklamalıdır. Bu klasörde gömülmüş packleri ve temiz metin2 pvp giriş dosyası bulunmalı. Ne zaman bir işlem yapacak olsanız burada işlemler ayrı ayrı yapılıp tekrar gömülmeli. Mesela pong şifresi değiştirmek istediniz, pong şifresini temiz exeden değiştirip tekrar packleri gömmelisiniz. Aksi halde eğer gömme işlemi yaptıysanız hex editör pong şifrenizi göstermeyecektir. Gömülmüş packi açma dediğimiz gibi mümkün değil ancak dosyaları saklamayı unutmayınız.

Metin2 Pack Sıkıştırma

Programı anlatırken sürekli boyut azalttığından bahsetmiştik. Diyelim ki root ve locale packlerinin toplam boyutu 7 mb, bu packleri giriş exesine ekleyecek olursak eğer boyutları abartısız 7 mb'tan 3 mb'a düşecek. Exe ile beraber toplamda 5 mb falan olacak. Bu müthiş bir sıkıştırma yöntemi ve giriş pack kullanıyorsanız eğer, giriş packinizi yalnızca 5 6 mb ile oyuncularınıza sunabilirsiniz. Sıkıştırma işi için extra bir işlem yapmanıza gerek yok. Zaten gömme işlemi yaptığınızda otomatik olarak packleriniz exe ile beraber sıkışıp, büyük bir yer tasarrufu sağlayacaktır.

Dosya

  • Dosya geçici olarak sitemizden kaldırılmıştır.
  • rar şifresi: www.pvpserverler.org

Bir önceki yazımız olan Metin2 Pvp Pong Bulma / Düzenleme / Gizleme başlıklı makalemiz size bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.


Benzer Yazılar

» Sh Make Yazmadan Quest Aktif Etmek
» Metin2 Pvp Serverlerde Aranması Gereken Özellikler
» Filezilla Files Bölümleri ve Açıklamaları
» Metin2 Game Sourcesi Açma / Düzenleme / Kapatma
» İtem Dönüşümü Oluşturma
cron işi