pvp serverler
  1. Pvp Serverler
  2. Blog
  3. Navicat Kullanımı
  4. Metin2 Pvp Navicat Tablolar ve Açıklamalar
Yayınlanma Tarihi:

Merhabalar,

Bu makalemizden önce player tablolarını inceleyip anlatmıştık. Player tablolarını ayrı bir başlık altında tutma sebebimiz bildiğiniz gibi en çok işleyen ve oyunun temelindeki verilerin bulunduğu tablolar olmasıdır. Diğer tüm tabloları da bu başlık altında listelemek istedik.

Metin2 Pvp tabloları sıralayacak olursak:

  • account
  • common
  • log
  • mysql

Metin2 Pvp Navicat Tablolar ve Açıklamalar

Account

Account tablosu içinde yine aynı isimde bulunan yine bir account tablosu bulunur

  • account: Kayıt olan oyuncularınızın verilerinin tutulduğu yer. Email adresleri, kayıt tarihleri, şifreleri vs. tüm bilgileri o tabloda yer alır.

Common

Bu tabloda ise işe yarar yani sizi ilgilendiren yalnızca bir tablo var. O da gmlist tablosu.

  • gmlist: Gmlerin bulunduğu tablo. Nasıl gm ekleyeceğiniz ile ilgili daha önce bir yazı hazırlamıştık. Buyrun, GM Yapma Rütbe Verme

Log

Bu ana tablo içerisinde tüm işlerin kayıtları tutulur. Oyuncu haykırışları, gmlerinizin yazdığı kodlar. Oyuncularınızın kritik işlemleri vs. gibi birçok işlem burada kayıt altına alınır. Tablolardan bahsedecek olursak:

  • command_log: Bu tabloda gmlerinizin yazdığı kodlar yer alır. Gmlerinizi takip etmek, hangi kodları yazdıklarını görmek istiyorsanız bu tabloyu açabilirsiniz. Ancak şöyle bir durum var. Bu tabloda command sütununun karakter sayısı az. Bu nedenle yazılan kodun tamamı zaman zaman gözükmüyor. Tabloya sağ tıklayarak desing üzerine tıklayarak command için belirlenmiş karakter sayısını dilediğiniz gibi arttırabilirsiniz. O andan itibaren yazılan kodların tamamını görebilirsiniz.
  • fish_log: Son zamanlarda birçok servera eklenen balık tutma vs. gibi eventlerde belki kurcayacağınız tablo.
  • levellog: Oyuncuların aldığı seviye ve o seviyedeyken oyunda bulunma zamanını görebilirsiniz. Böylelikle hile açıp anında seviye alabilen kullanıcıları tespit edebilirsiniz.
  • log: Karakterlerin giriş, ışınlanma, depo açma vs. bunlar gibi kritik işlemlerin kayıt altına alındığı yer. Biraz detaylı inceledim ancak ticaretlerin kayıt olmadığını gördüm. Ya da yanılıyor da olabilirim. Detaylı incelemeyi size bırakıyorum.

Önemli Tavsiye: Son verdiğimiz tabloları yani ana log tablosundaki tabloları düzenli olarak temizlemenizi tavsiye ederiz. Nasıl yapacağınız hakkında bilginiz yok ise Navicat Logları Temizleme adlı makalemizi okuyabilirsiniz.

Mysql

Bu tabloda da önemli olan bir tablo var. Mysql giriş bilgileriniz yani navicata bağlantığınız bilgiler bu tabloda yer alır.

  • user: navicat kullanıcıların yani veri tabanı bağlantı bilgilerinin yer aldığı tablo.


Bir önceki yazımız olan Player Tabloları ve Açıklamaları başlıklı makalemiz size bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.


Benzer Yazılar

» Navicat İle Tek Kodla Exp Ayarlama
» Navicat Query Kullanımı
» Ep Miktarı Çok Olan Kullanıcıları Sıralama
» GM Yapma Rütbe Verme
» Navicat Şifre Değiştirme İşlemi