pvp serverler
  1. Pvp Serverler
  2. Blog
  3. Metin2 Genel
  4. Metin2 ve Kıtaya Hükmetmek
Yayınlanma Tarihi:

Dünyanın gelmiş geçmiş en çok oyuncuya sahip yapımları arasında zirvede olan oyunlardan biri şüphesiz Metin2 dir. Eğer etrafınız da birileri Chardan, Loncadan ya da EP den bahsediyorsa büyük ihtimal o kişi bir Metin2 oyuncusudur. Dünyada 150.000.00 gibi rekor sayıda oyuncusu bulunan ve Türkiye de 50 ye yakın serveri ile dikkat çeken oyun, MMORPG severlerin vazgeçilmezleri arasındadır.

MMORPG oyunu singleplayer ya da multiplayer tarzı yapımlardan tamamen farklı bir yapıdadır. Çünkü oyunun pratik olarak sonu yoktur. Kimi oyuncular yıllarca sıkılmadan oynayabilmektedir. Bu anlamda oyun döngüsü ve oynanış kolaylığı devamlılık açısından oldukça önemli bir konudur. Uzak doğulu bir firma olan, Ymir Entertaintment Metin2 yi bu anlamda oldukça başarılı bir şekilde taşımayı bilmiştir. Oyunda sürekli güncellemeler ve yeniliklerle oyuncuların ilgisini diri tutmayı başarmıştır.

Oyunu grafiksel olarak incelemek gerekirse, keyif veren ve kabul edilebilir bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. MMORPG oyunlarında zaten singleplayer oyunlardaki kadar gerçekçi ve bol ayrıntılı yapıda olsa, ya bilgisayar kaldırmaz ya da oynanış sıfıra iner. Çünkü her bir kareyi PC tek tek yüklemek zorundadır. Ve devasa bir haritada bağımsız hareket eden binlerce oyuncuyu düşünürsek bunun pek mümkün olmadığını görüyoruz. Öte yandan oyunda tek bir kıtada egemenlik kurmaya çalışan 3 farklı ırkın mücadelesine tanıklık ediyoruz. Kırmız, Mavi ve Sarı bayraklarla simgeleştirilen bu ırklardan istediğimiz her hangi birini seçip uzun soluklu bir oyuna dahil olabiliriz.

Oyunda maksimum seviye 99 a kadardır. İlk 10 seviye esasında bir eğitim turu olarak nitelendirilebilir. Ardından artık yüz binlerce oyuncu ile karakterimizi ve üyesi olduğumuz birliğimizi efsane yapma adına hikayemize başlamış oluyoruz. Free to play bir oynanış sunan Metin2 de oyun içi alış verişler Ejderha Parası adlı para ile yapılmaktadır. İstediğimiz ürünü diğer oyuncularla alış veriş yaparak alıp satabiliyoruz.

Genel olarak toparlamak gerekirse, Metin2 aradan geçen yıllara rağmen halen büyük bir ilgi gören yapım olmaya devam ediyor. Ve daha uzunca yıllar sevilerek oynanmaya devam edecek gibi duruyor.


Bir önceki yazımız olan Metin2 ve Uzun Bir Hikaye başlıklı makalemiz size bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.


Benzer Yazılar

» Metin2 Server Files Seçimi
» Metin2 Oyununu Diğer Oyunlardan Ayıran Özellikler
» Bir Filesı Uygun Hale Getirmek
» Oyuncu ve Metin2 Server İçin Güvenlik
» Metin2 Pvp Serverlerin Türkiye deki Yeri